Translate This Site

Bu Blogda İçerik Ara

Wikipedia

Arama sonuçları

 
Hoşgeldin!
Çok kısa sürede dolu dolu geliyoruz! Değişime hazır olun.!
DUYURU

Endüstri Mühendisliği Nedir?

27 Haziran 2013 Perşembe

Endüstri Mühendisliğinin birçok tanımı olmasına rağmen en yaygın kullanımı "İnsan, makine ve malzemeden oluşan bütünleşik sistemlerin kuruluş ve devamlılığının yönetimi ile ilgilenen mühendislik dalı" olarak geçer.

Endüstri mühendisleri, çalşımalarında fen bilimleri, matematik ve sosyal bilimlerdeki özel bilgi ve becerileri mühendislik analiz ve tasarım ilkeleri ile birleştirerek  bu sistemlerden elde edilecek sonuçları belirleyerek ya da önceden kestirerek zaman, para, enerji gibi kıt kaynakları etkin kullanmayı hedeflerler.

Endüstri mühendisi bütünü göze alır, sistemin tamamı ile ilgilenir. İnsan faktörü yer alır Endüstri Mühendisliğinin temelinde. Bu sebepten dolayı Endüstri Mühendisliği diğer bütün mühendisliklerden farklı olarak sosyal bilimlerle iç içedir.

Üniversitelerimizde Endüstri Mühendisliği bölümlerinde okutulan alan dersleri:


Endüstri mühendisleri olarak hemen her alanda biz varız. Bir şirketin üst düzey yöneticisi, bir ülkenin Cumhurbaşkanı (bkz.Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL), bir fabrikanın  üretim sorumlusu, kalite sorumlusu, bir hastanenin insan kaynaklarında ve daha birçok yerde... Bu konunun özünü ODTÜ mezunlarımız çok iyi anlatmış.


    Blogumdaki ilk yazımdı hatam varsa affola hep birlikte daha ileriye inşaallah.

0 yorum:

Yorum Gönder

Follow me on Google+