Translate This Site

Bu Blogda İçerik Ara

Wikipedia

Arama sonuçları

 
Hoşgeldin!
Çok kısa sürede dolu dolu geliyoruz! Değişime hazır olun.!
DUYURU

Staj

30 Haziran 2013 Pazar

Ülkemizde Mühendislik eğitimi alan birçok öğrencinin pratik yapma olanağı kısıtlı. Liseyi de genelde meslek lisesinde okumadığımız için staj bizler için son derece önemli. Birçoğumuz fabrika ile, işletme ile stajlarda tanışırız. Fabrikanın işleyişini, işletmelerde işlerin nasıl yürüdüğünü stajla öğreniriz. Şimdi gelelim Endüstri Mühendisliği ve stajın biz Endüstri Mühendisliği öğrencileri için olan hayati önemine. Öncelikle staj Endüstri Mühendisliği öğrencileri için zorunludur. 2. ve 3. sınıfların sonundaki yaz tatilinde staj yapma zorunluluğumuz vardır. Endüstri Mühendisliği stajlarında mühendis adayı öğrencinin derslerinde gördüğü bilgileri, beceriye dönüştürme zamanıdır stajyerlik zamanları. Mühendis adayı öğrenci henüz derslerde almadığı hatta alamayacağı bilgileri işletmelerde yaptığı stajda alabilir. 

Endüstri Mühendisliğinde 2 tür staj yapılmaktadır. İlki 2. sınıftan sonra yapılan Atölye ve İş Etüdü stajıdır ve 20 iş günüdür. İkincisi ise 3. sınıfın sonunda yapılan Üretim ve Yönetim Stajıdır ve bu stajda 20 iş günüdür. Staj yapılacak yerde Mühendis olması zorunludur, Endüstri Mühendisi olması öğrenci açısından çok çok iyidir. İşletme seçimi yaparken dikkate alınmalı bu husus.

Lisede üniversiteye girme yarışında olan bizler üniversitede ise işe girme yarışındayız arkadaşlarımızla. Bu sebepten stajı iyi değerlendirmeliyiz. Mümkün olan en iyi verimi almaya çalışmalıyız ki bir adım önde olabilelim.



Bizler için bu kadar önemli olan staj konusunda birçok işletme stajyer öğrenciyi bedavaya çalışan eleman gibi görmektedir. Getir-götür işlerine bakan, fotokopi çeken, bazen üretimde bile çalıştırılan bedava eleman...


Staj yapacak arkadaşlar haklarınızı bilin lütfen. Devlet tarafından yasalarca belirlenmiş haklarımız bunlara dikkat edin. Buyurun buradan ayrıntılı okuyun.

Staj süresince öğrencinin doldurulması zorunlu olan staj dosyası vardır. Bu staj dosyası günü gününe doldurulmalıdır (biz öğrenciler genellikle son zamanlara bırakırız :) ). İşletme ile ilgili bilgiler verilmelidir, staj süresi boyunca yapılan her şey deftere doldurulmalıdır ve sorumlu mühendise imzalattırılmalıdır. Staj defterinin içeriği ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Follow me on Google+